De hoogtepunten van de ALV

30.05.2023, Valkenhuizen

De ALV werd afgetrapt door Gerrit Markink, onze eigen Nederlands kampioen marathon M65. Onder het genot van zelfgebakken brownies en muffins. Dank Anouk!

Gerrit vertelde op heerlijke nuchtere wijze hoe hij tot 2 keer toe Nederlands kampioen is geworden op de marathon. Een paar van zijn boodschappen: houd de bilspieren bij, gelletjes zijn zwaar overgewaardeerd en de weg ernaartoe is misschien nog wel mooier dan de marathon zelf. Heerlijk inspirerend Vrij zeker dat er onder het publiek ter plekke nieuwe marathonplannen zijn gemaakt.

Voorzitter Thimo nam het stokje over. Te beginnen met de hoogtepunten van het afgelopen half jaar. Die waren er legio. Lees de bijgevoegde presentatie er zelf op na. Penningmeester Ron lichtte de cijfers toe. In het kort: Ciko staat er goed voor – vooral zwarte cijfers – maar uitgaven aan onderhoud en materialen zitten er wel aan te komen dus die buffer hebben we ook nodig. Decharge door de kascommissie uit naam van Arno (foto hiernaast) en goedkeuring door de leden.

Vervolgens was het de beurt aan Ronald Smidts. Had al een paar maanden meegedraaid met het bestuur – van beide kanten naar tevredenheid en trad nu, na stemming (wat een formaliteit was), officieel toe tot het bestuur. De evenementen – Rondje Nederland en de derde Kerstdagloop – behoren tot zijn Portefeuille.

Thimo lichtte toe dat het besparen op het stoken ons geen windeieren heeft gelegd. Met het verstandig omgaan met verwarmen zullen we duizenden euros minder kwijt zijn dan begroot.

Erik benoemt de successen en uitdagingen in het vrijwilligers-gebeuren. Het is mooi om te zien dat er veel nieuwe initiatieven worden ontplooid. Het gebrek aan trainers én coördinatoren op zo’n beetje alle vlakken zijn dé speerpunten waar we als bestuur mee aan de gang gaan.

Thimo sluit af met het vermelden dat we in Jumpsquare een sponsor hebben gevonden waarmee we onze jonge leden gratis een uur gratis kunnen laten jumpen, het onderzoek wat door Peter Seinen is uitgevoerd onder onze trainers (waarover later meer) en een blik vooruit richting het komend half jaar.

En ow ja, als kleine verrassing: de eerste kop thee na de training is voortaan op kosten van de vereniging.

Dank iedereen voor de flinke opkomst. Zoek ons op en help ons mee er een nog mooiere vereniging van te maken en geniet vooral van het lekkere weer.

Tot Ciko!

Dit vind je misschien ook leuk...