Ciko succes op eerste Nationaal Estafette Cross

13.10.2019, Harderwijk. Door Martijn Talens

13 oktober 2019 was Harderwijk het podium voor de eerste Nationaal Kampioenschappen Estafette Cross. Een uit België overgewaaide concept waarbij in teams van 3 gestreden wordt. Een cross van 2,5 kilometer met een estafettestok in je hand.

Voor Ciko was er 1 team ingeschreven, meisjes D junioren ingeschreven en daarnaast waren er nog 6 ciko-ers en-sters aanwezig. Bijna alle Ciko-ers van Loopland Gelderland waren aanwezig. 4 teams met junioren van Ciko aangevuld met 1 atlete van Climax, 1 van Pallas en 1 van AV’34 uit Apeldoorn
In echt cross-weer op een heuvelachtig en glibberig crossparcours werd het een Ciko-feestje. Bij een helaas nog dun bezette wedstrijd konden 5 Ciko meiden een gouden medaille ophalen, 2 meiden en 2 jongens een zilveren.

Vooral de strijd bij de MJC was spannend. Sophie Eikendal en Celine van Heerikhuize (Climax) liep als eerste hun 2,5 kilometer. Sophie had een lichte voorsprong opgebouwd en wisselde als eerste het stokje op Demi Konings. Celine wisselde op Sativa Wenker, die liet zien dat dit haar terrein is. Een stukje daarachter wisselde Merel Talens op Mare Tebes bij de MJD. Op het tweede wisselpunt kwamen Demi en Sativa gelijk aan om Josephine Ulfman (Pallas) en Bridget Konings weg te sturen voor hun cross. Met een gedoseerde wedstrijd kon Bridget haar 1 jaar jongere rivale 12 seconden voorblijven. Bij de MJD had Mare haar stokje overgedragen aan Jade die onbedreigd naar de overwinning liep bij de MJD.

Bij de Jongens B junioren liepen Parker Consten (C-junior), Florian Löwik en Maikel Potkamp (AV’34 D Junior) een goede wedstrijd. Een mooie zilveren plak was hun deel.

Allemaal gefeliciteerd!

Dit vind je misschien ook leuk...